Blog

A negyedik ipari forradalom – ipar 4.0

A negyedik ipari forradalom alapjaiban változtatja meg a munkánk és a világunk.

Mindent átfogó mobil szuperszámítógépek, mesterséges intelligenciával ellátott robotok, vezető nélküli autók, neurotechnológia, génmódosítás. A bennünket körülvevő világ egyre gyorsuló mértékű drámai változásokat él át.

A korábbi ipari forradalmakat az alábbiak jellemezték:

  • Ipar 1.0 – Az ember többé nem kell, hogy állati erőre támaszkodjon
  • Ipar 2.0 – Tömegtermelés elterjedése
  • Ipar 3.0 – Digitalizáció milliárdok számára válik elérhetővé


A negyedik ipari forradalmat (Ipar 4.0) jellemző változások azonban alapvetően mások, hiszen olyan technológiák vannak kialakulóban, melyek összekapcsolják a biológiai, a fizikai és a digitális világot befolyásolva nemcsak az ipart, a gazdaságot, hanem az alapvető emberi gondolkozást arra vonatkozóan vajon mitől ember az ember.

Figyeljen csak és gondolkozzunk együtt! Esettanulmány a logisztika jövőjéről.

Érdekli a folyamatfejlesztés vagy a statisztika?

Vásárolja meg A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyvét a hozzá tartozó Lean Six Sigma e-learning portál hozzáféréssel!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.