Blog

Vízesés diagram készítése Excelben

Vízesés diagram készítése Excelben

Wikipedia szerint egy folyamatban bekövetkezett változások hatását nagyon szemléletesen be lehet mutatni vízesés diagram, vagy angolul waterfall chart segítségével.

Az alábbi videóban egy pénzáramban bekövetkező havi mozgások kerültek megjelenítésre, azonban cash flow változása mellett például ciklusidő javító intézkedések hatásait is be lehet mutatni Lean Six Sigma folyamatfejlesztést  követő Before – After, azaz előtte – utána állapot elemzése során.


Töltse le a videóban szereplő vízesés grafikon sablonját Excel formátumban!

Amennyiben tetszik a vízesés grafikon, talán érdekesnek találja a Boxplot grafikont is, mellyel hisztogram mellett gyakorisági eloszlásokat elemezhet, úgy, hogy azok ne fedjék át egymást.

További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma esettanulmányainkat, illetve hírlevelünket, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen Lean Six Sigma képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.