Blog

Vízesés diagram készítése Excelben

Vízesés diagram készítése Excelben

Wikipedia szerint egy folyamatban bekövetkezett változások hatását nagyon szemléletesen be lehet mutatni vízesés diagram, vagy angolul waterfall chart segítségével.

Az alábbi videóban egy pénzáramban bekövetkező havi mozgások kerültek megjelenítésre, azonban cash flow változása mellett például ciklusidő javító intézkedések hatásait is be lehet mutatni Lean Six Sigma folyamatfejlesztést  követő Before – After, azaz előtte – utána állapot elemzése során.


Töltse le a videóban szereplő vízesés grafikon sablonját Excel formátumban!

Amennyiben tetszik a vízesés grafikon, talán érdekesnek találja a Boxplot grafikont is, mellyel hisztogram mellett gyakorisági eloszlásokat elemezhet, úgy, hogy azok ne fedjék át egymást.

További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma esettanulmányainkat, illetve hírlevelünket, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen Lean Six Sigma képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.