Blog

Nőnapi köszöntő – Lillian Gilbreth, az ipari mérnök
Március 8-án a hölgyeket köszöntjük, amihez magam is szeretnék csatlakozni Lillian Gilberth életének rövid bemutatásával, akit a szakma az ipari mérnökség "anyja"-ként jellemzett mérnöki, menedzsment és pszichológiai kutatásai nyomán.
HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!
Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott. A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.
Az Ön vállalatánál mennyire transzparensek és visszakereshetők a korábbi tesztek adatai? A legfontosabb a gyors és az őszinte reakció, amennyiben vevői reklamáció jelentkezik.
Toast kaizen videó paródiája, ami a 7 fő veszteségforrást mutatja be más szemszögből. Dőljön hátra és lazítson kicsit! Vajon minden területen törekedni kell az egydarabos áramlás megvalósítására?
Hasznos gondolatok Mitutoyo mérnőkétől mérőeszköz validációjával és magával a mérés folyamatával kapcsolatosan. 18 perces videó gyakorlati tanácsokkal mérőrendszer validálásához
lean six sigma mentoring
Sződi Sándor beszélgetett Fehér Norberttel a "Jók a legjobbak közül" sorozat keretében minőségügyről, munkáról, célokról kötetlenül
Gondolatok a gondolattérképről
A gondolattérkép, vagy angolul mind map az információk vizuális megjelenítését segítő eszköz, amely az elsajátítandó tudásanyag tartalmának strukturálásával, rendezésével segíti annak mélyebb megértését és hatékonyabb memorizálását. Tekintse meg a Lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyv gondolattérképét!
A folyamatfejlesztés szintjei
Mi a filozófiai különbség a japán, illetve az amerikai folyamatfejlesztés módszerei között? Milyen módon járulhat hozzá az értékteremtséhez és a problémamegoldáshoz a munkahelyi hiererchia különböző szintjein álló dolgozók?
A nem megfelelő minőség okozta költség
A hibáknak néha súlyos, katasztrofális következményeik lehetnek. A Columbia űrsikló utolsó útján történt események elemzése minőségügyes szemmel. Milyen minőségirányítási alapelvek sérültek és mennyibe kerül a nem megfelelő minőség okozta költség?
A héten 2020 első hónapjának a második felébe léptünk, s a naptárra tekintve csak csodálkozunk: "Te jó ég! Mennyire szalad az idő...". Az ünnepek között milyen kellemes volt egy kicsit kikapcsolódni, "lelassulni" és családunkkal, barátainkkal tölteni az időt, azonban ez a kis pihenés már oly távolinak tűnik sokunknak.Szokása Önnek is, hogy egy kicsit félrevonul az ünnepek alatt és elgondolkozik mindazon, hogy mi történt az előző évben mind családja, mind pedig munkája kapcsán?Mik voltak azok a pozitív események, amelyekre szívesen gondol vissza? Vannak esetleg olyanok események, amelyeken szívesen változtatna?