Blog

Ipar 4.0 -> Logisztika 4.0

Milyen munkahelyek keletkeznek és szűnnek meg az ipar 4.0 okozta forradalom hatására a logisztika területén, ha végigmegyünk a SCOR modellen?

Vajon még csak most kezdődik, vagy már visszafordíthatatlanul zajlik ez az egész folyamat?

Emlékszik?

A korábbi ipari forradalmakat az alábbiak jellemezték:

  • Ipar 1.0 – Az ember többé nem kell, hogy állati erőre támaszkodjon
  • Ipar 2.0 – Tömegtermelés elterjedése
  • Ipar 3.0 – Digitalizáció milliárdok számára válik elérhetőve


A 4. ipari forradalom, vagy ipar 4.0 (industry 4.0) egy ábrában:

Egy előrejelzés pedig arról, hogy mikor várható ipar 4.0 okozta eddig ismert eredmények tömeges elterjedése a logisztikában:


Olvassa el legfrissebb kutatási jelentésünket esettanulmányaink között!

Érdekli a folyamatfejlesztés vagy a statisztika?

Vásárolja meg A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyvét a hozzá tartozó Lean Six Sigma e-learning portál hozzáféréssel!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.