Blog

Egy kis statisztika a vizes vb-re :-)

Bár a végéhez közelednek a 2017-es budapesit vizes vb versenyszámai, azért az utolsó napokon is bőven van kikért izgulnunk.

Izgalmas kameraállásokkal igyekeznek  az operatőrök minél élménydúsabbá tenni a versenyszámokat, s különösen az úszást a mennyezetről közvetítő kamera ragadta meg a figyelmem.

Remélem ismerősek az alábbi fogalmak minden Six Sigma folyamatfejlesztő számára, s aki kedvet kap statisztikai elemzések végrehajtására akár Minitabbal, vagy Excellel, az bátran jelentkezhet valamely ősszel induló Six Sigma képzésre.

Normál eloszlás:Egyenletes eloszlás:

Pozitív ferdeség (skewness):

Dupla módusz:

Jó nyaralást, jó pihenést kívánok!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.