Blog

Egy kis statisztika a vizes vb-re :-)

Bár a végéhez közelednek a 2017-es budapesit vizes vb versenyszámai, azért az utolsó napokon is bőven van kikért izgulnunk.

Izgalmas kameraállásokkal igyekeznek  az operatőrök minél élménydúsabbá tenni a versenyszámokat, s különösen az úszást a mennyezetről közvetítő kamera ragadta meg a figyelmem.

Remélem ismerősek az alábbi fogalmak minden Six Sigma folyamatfejlesztő számára, s aki kedvet kap statisztikai elemzések végrehajtására akár Minitabbal, vagy Excellel, az bátran jelentkezhet valamely ősszel induló Six Sigma képzésre.

Normál eloszlás:Egyenletes eloszlás:

Pozitív ferdeség (skewness):

Dupla módusz:

Jó nyaralást, jó pihenést kívánok!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.