Blog

Önhöz a keleti minimalizmus, vagy a nyugati fogyasztás áll közelebb? – Érdekes cikk 5S-ről az index.hu-n

Önhöz a keleti minimalizmus, vagy a nyugati fogyasztás áll közelebb?https://index.hu/kultur/2019/05/04/konmari_halaltakaritas_es_a_minimalizmus_filozofiak_a_lomtalanitas_mogott/

Céges környezetben hogyan viselkedjünk?
Ne bonyolítsa, kérem! Az alábbiakra ügyeljen csupán:A 3 „Fix” szabály betartása:

  • Eszközök, anyagok
  • Pozíciók
  • Mennyiségek

A 3 „Nincs” audit egy pillantással:

  • Felesleges tárgy
  • Rendetlenség
  • Piszok, szennyeződés

Akár 5 perces 5S tevékenységgel is olyan körülményeket teremthet munkahelyén, vagy akár otthon, melynek hatására javul a BIZTONSÁG, a MINŐSÉG és a HATÉKONYSÁG (ez a helyes sorrend).
Ügyeljen arra, hogy ez fenntartható legyen és miközben rendet rak folyamatosan alkalmazza az „5 Miért?” technikát a visszaesés megakadályozására!

Minőségügyi folyamatfejlesztő?

Akkor a Hibázza tökéletesre vállalata folyamatait könyv Önnek való!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.