Blog

Mennyibe kerül a nem megfelelő minőség okozta költség az Ön vállalatának?

Nagy autó-visszahívás jöhet, ugyanisa korábbi légzsákbotrány kiváltójának, a Takatának a biztonsági öveivel is probléma lehet:

Talán jónéhányan emlékeznek a 2015-ös légzsák miatti visszahívására és az azzal összefüggő botrányra. Csak Amerikában 35 millió autót érintett az ügy, ami a legnagyobb autó-visszahívás volt az USA történetében. A dolog a japán, de magyar leányvállalattal is rendelkező Takata cég által gyártott légzsákkal szerelt gépkocsikat érintette, először a Honda különböző típusainál derült fény a problémára.

A HIBÁS LÉGZSÁKOK NEMHOGY NEM VÉDTEK, DE EGYENESEN SÉRÜLÉSEKET, SŐT HALÁLESETEKET OKOZTAK.

A Takata azóta tönkrement, hagyatékát a kínai Joyson Safety Systems vette át, ahol úgy tűnik, felelősségteljesen kezelik a korábbi ügyeket. Ennek keretében minden régebbi Takata-dokumentumot átnéztek, és úgy gondolják, hogy a cég által gyártott biztonsági övekkel is gond lehet. Az elmúlt 20 év tesztadatai zavarosak, és a Joyson szakemberei arra is gyanakodnak, hogy bizonyos adatokat egyenesen szándékosan hamisíthattak meg. Azóta a japán felügyeleti szervek is vizsgálatot kezdeményeztek, és ők is úgy látják, hogy nagyobb volumenű biztonságiöv-visszahívásra van kilátás.

A vállalatnak számos autógyártó partnere volt, mint például a Honda, a Toyota, vagy a General Motors.

A teljes cikk elolvasható az index.hu-n.

Az Ön vállalatánál mennyire transzparensek és visszakereshetők a korábbi tesztek adatai?
A legfontosabb a gyors és az őszinte reakció, amennyiben vevői reklamáció jelentkezik.

Érdekli a folyamatfejlesztés vagy a statisztika?

Vásárolja meg A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyvét a hozzá tartozó Lean Six Sigma e-learning portál hozzáféréssel!

Minőségügyi folyamatfejlesztő?

Akkor a Hibázza tökéletesre vállalata folyamatait könyv Önnek való!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.