Blog

Beer Kaizen

Tegnap megkezdődött az oktatás Pannon Egyetem Zalaegerszeg karán is, ahol lean alapok kapcsán tanultunk a 7 fő veszteségforrásról. A kis elméletet gyakorlat követte, ahol egy videorészletben fel kellett ismerni az alábbiakat:

  • Túltermelés
  • Szállítás, mozgatás
  • Felesleges készletek
  • Szükségtelen mozdulatok
  • Várakozás
  • Túlmunkálás
  • Hiba vagy selejt

Megmosolyogtató módon eszembe jutott a Beer Kaizen videó, ami egy kis paródiája a Shingo prize díjas Toast kaizen videónak, és felfedezi benne a kötegelt gyártás előnyeit a fiatalember.
Jó szórakozást kívánok!

Minőségügyi folyamatfejlesztő?

Akkor a Hibázza tökéletesre vállalata folyamatait könyv Önnek való!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.