Blog

Gyors átállás IKEA módra – SMED

IKEA nemcsak praktikus bútorairól, vagy innovatív üzletpolitikájáról híres, hanem vicces reklámjairól is, melyekből szép csokorra való található Youtube-on. Ez utóbbiak közül szeretnénk most megosztani egyik kedvencünket:


Remélhetőleg kedves olvasó nem kerül hasonlóan extrém helyzetbe, de bizony akár otthon is el lehet gondolkozni néhány apróbb „fejlesztésen”, melynek hatására a reggeli munkába indulás gyorsabb, illetve problémamentes lehet.

Néhány ötlet, amivel
+ belső időket külsővé varázsolhat:

– „Kisfiam! Nyomás aludni, mert reggel nem bírsz felkelni!”
– „Kislányom! Most este döntsd el melyik pörgős szoknyádat szeretnéd felvenni az oviba holnap reggel, mert nem akarom hallgatni a cirkuszt és vasalni sem lesz kedvem!”
– „Apu! Ha este borotválkoznál, akkor segíthetnél anyunak a reggeli elkészítésénél…”


+ soros feladatokat párhuzamosíthat:

– Valószínűleg nincs lehetősége 2 fürdőszobai csap kialakítására, viszont már 2 tükör is nagyban segíthet, hogy időben elindulhassanak
– „Gyerekek! Elég nagyok vagytok már ahhoz, hogy én öltöztesselek benneteket. Tessék felvenni a kirakott ruhákat!”


+ ellenőrző listákkal kevesebb az „átmunkálás”:

– Gyerekeknek: „Lecke? Tornazsák? Tízórai? Esőkabát?”
– Apának: „2L tej, felvágott, paprika, kenyér”

+ poka yoke megoldást alkalmazhat:

– Ne karnyújtáson belül tárolja az ébresztőórát ágya mellett

Jó folyamatfejlesztést kívánunk mindannyiuknak!

Ui.:
Ugye a szűk keresztmetszetre koncentrál első körben? 🙂

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.