Blog

40 éve ezzel a SMED teljesítménnyel még világbajnokságot lehetett nyerni

Ma már egyszerűen csak viccesnek tűnik az a bakiparádé, amely Niki Lauda egy 1974-es versenyének kerékcseréjét jellemezte.

Az archív felvétel alapján 5S és standardok betartásának hiánya a leginkább szembeötlő még a laikusok számára is és ezért veszteségekkel teli, instabil a folyamat.

Ha pedig instabil a kerékcsere, vagy az Ön kritikus üzleti folyamata hiába próbálkozunk annak fejlesztésével, mert nem lesz fenntartható az eredménye.

Ezért mondjuk, hogy a 8 lépésből álló gyors átállás elengedhetetlen feltétele a jól működő 5S program és a standardok kialakítása és betartása.

Szerepel ez a lépés az Ön gyors átállás ellenőrző lapján? Ha nem, akkor vegye fel sürgősen 0. pontnak.

Képzelje el, hogy nem 40, hanem csak 4 év múlva az Ön vállalatának valamely berendezéséről készült gyors átállás videóját visszanézi. Ha nem feledkezik meg 5S-ről és a standardokról, akkor talán lát fejleszthető folyamatlépéseket, de bizonyára nem fogja bakiparádénak nevezni…

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.