Blog

40 éve ezzel a SMED teljesítménnyel még világbajnokságot lehetett nyerni

Ma már egyszerűen csak viccesnek tűnik az a bakiparádé, amely Niki Lauda egy 1974-es versenyének kerékcseréjét jellemezte.

Az archív felvétel alapján 5S és standardok betartásának hiánya a leginkább szembeötlő még a laikusok számára is és ezért veszteségekkel teli, instabil a folyamat.

Ha pedig instabil a kerékcsere, vagy az Ön kritikus üzleti folyamata hiába próbálkozunk annak fejlesztésével, mert nem lesz fenntartható az eredménye.

Ezért mondjuk, hogy a 8 lépésből álló gyors átállás elengedhetetlen feltétele a jól működő 5S program és a standardok kialakítása és betartása.

Szerepel ez a lépés az Ön gyors átállás ellenőrző lapján? Ha nem, akkor vegye fel sürgősen 0. pontnak.

Képzelje el, hogy nem 40, hanem csak 4 év múlva az Ön vállalatának valamely berendezéséről készült gyors átállás videóját visszanézi. Ha nem feledkezik meg 5S-ről és a standardokról, akkor talán lát fejleszthető folyamatlépéseket, de bizonyára nem fogja bakiparádénak nevezni…

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.