Blog

Átrakodási probléma megoldása excel solverrel

Az operációkutatás egy újabb standard problémájának, az átrakodási feladatnak a megoldását mutatja be excel solverrel a feltöltött video.

Átrakodási folyamatot nemcsak telephelyek közötti termékmozgás kapcsán lehet elképzelni, hanem komplex termelővállalati logisztikai folyamatok esetén is.  Az igazi kihívás abban rejlik miként lehet a valóságot  leegyszerüsíteni annyira, hogy excel solverrel kezelhetővé váljon, azonban megőrizze minden fontos tulajdonságát, hogy valós, fenntartható eredményeket kapjon a Lean Six Sigma folyamatfejlesztő.


Az excel solver modellt tartalmazó munkafüzet  letöltése.
Prezentáció  letöltése pdf-ben.


További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma       esettanulmányainkat, illretve hírlevelünket, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen képzéseinkre!


Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.