Blog

Átrakodási probléma megoldása excel solverrel

Az operációkutatás egy újabb standard problémájának, az átrakodási feladatnak a megoldását mutatja be excel solverrel a feltöltött video.

Átrakodási folyamatot nemcsak telephelyek közötti termékmozgás kapcsán lehet elképzelni, hanem komplex termelővállalati logisztikai folyamatok esetén is.  Az igazi kihívás abban rejlik miként lehet a valóságot  leegyszerüsíteni annyira, hogy excel solverrel kezelhetővé váljon, azonban megőrizze minden fontos tulajdonságát, hogy valós, fenntartható eredményeket kapjon a Lean Six Sigma folyamatfejlesztő.


Az excel solver modellt tartalmazó munkafüzet  letöltése.
Prezentáció  letöltése pdf-ben.


További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma       esettanulmányainkat, illretve hírlevelünket, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen képzéseinkre!


Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.