Blog

5 Top kockázat 2017-ben

A World Economic Forum 2017-ben ismét megjelentette a „The Global Risk Report” című kiadványát. Az alábbi 3 perces videó 5 pontban foglalja össze a legfontosabb trendeket, melyek közül kettőt Ön is biztosan meg tudna tippelni:

  • Klímaváltozás – Az elmúlt 16 év átlaghőmérséklete a legmelegebb 17 között van, amióta rendszeresen rögzítik a meteorológiai adatokat
  • A technológiai forradalom okozta automatizáció hatására USA-ban 1997 és 2007 között az iparban található munkahelyek 86%-a megszűnt, ezzel szemben a mezőgazdaság területén ez a csökkenés „csak” 14%-os méretű volt.


Vajon mi az a 3 másik kockázat, amire a figyelmet fel kívánják hívni?

Mit jelent mindez Magyarország, sőt az Ön és családja számára, mint magánszemély, illetve, mint munkavállaló?

Idén is lesz miről beszélni Davosban…

A teljes riport, illetve press conference anyaga itt található:
https://www.weforum.org/reports/the-global-risks-report-2017

Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.