Blog

5 Top kockázat 2017-ben

A World Economic Forum 2017-ben ismét megjelentette a “The Global Risk Report” című kiadványát. Az alábbi 3 perces videó 5 pontban foglalja össze a legfontosabb trendeket, melyek közül kettőt Ön is biztosan meg tudna tippelni:

  • Klímaváltozás – Az elmúlt 16 év átlaghőmérséklete a legmelegebb 17 között van, amióta rendszeresen rögzítik a meteorológiai adatokat
  • A technológiai forradalom okozta automatizáció hatására USA-ban 1997 és 2007 között az iparban található munkahelyek 86%-a megszűnt, ezzel szemben a mezőgazdaság területén ez a csökkenés “csak” 14%-os méretű volt.


Vajon mi az a 3 másik kockázat, amire a figyelmet fel kívánják hívni?

Mit jelent mindez Magyarország, sőt az Ön és családja számára, mint magánszemély, illetve, mint munkavállaló?

Idén is lesz miről beszélni Davosban…

A teljes riport, illetve press conference anyaga itt található:
https://www.weforum.org/reports/the-global-risks-report-2017

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.