Blog

Keverési probléma: Mozi, vagy Big Mac

Mozi, vagy Big Mac ,avagy a keverési feladat megoldása solverrel  

Pistike nehéz döntés előtt áll:
Moziba szeretne menni barátaival, s előtte a közeli McDonaldsban uzsonnázni, azonban kevés a zsebpénze, s a biciklire félrerakott összeghez nem akar nyúlni.


Lean Six Sigma folyamatfejlesztés során célunk a meglévő erőforrások maximális kihasználása minimum költséggel, s különböző gyakorlati alkalmazásokban előfordulhat olyan szituáció, amikor adott alapanyagokból ismert arányok megtartása mellett elő kell állítani egy keveréket. Az ilyen fajta keverési feladatok (vagy keverék készítési feladatok) leggyakrabban az élelmiszeriparban, vegyiparban, acéliparban, olajiparban, stb. merülnek fel.

Az excel solver munkafüzet letöltése.

További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma esettanulmányainkat, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.