Blog

Melyik évtizedben jár az Ön vállalata gyors átállás tekintetében?

Melyik évtizedben jár az Ön vállalata gyors átállás tekintetében?  


Érdekes az időben visszafelé haladva megtekinteni archív felvételekről miként fejlődött a kerékcsere folyamata F1 története során.

  • Vajon hány ezerszer kellett gyakorolni a folyamatba bevont technikusoknak lépésről lépésre az egész feladatot?
  • Hány alkalommal vették videóra, hogy szinte kockánként lassítsák le és készítsenek újabb és újabb standard work sheet-et?
  • Mennyi lehetett az 50-es években a hozzáadott érték – nem hozzáadott érték arány és vajon sikerült-e mára teljesen kiszűrni az összes veszteségforrást?
  • 2007-ben még egyértelműen látszott hol van a szűk keresztmetszet. Mit gondol manapság mely részlépésnek a leghosszabb a ciklusideje?
  • Vajon a lépések további bontásával és technikusok hozzáadásával rövidülne az átállás ideje, vagy éppenséggel hosszabbodna egymás akadályozása miatt?
  • Milyen poka yoke megoldást lehet még alkalmazni például az egy csavarral rögzíthető kerék mellett?


Az Ön vállalatának kulcs üzleti folyamatai közül melyik a szűk keresztmetszet?
Tett fel Ön, illetve kollégája hasonló kérdéseket egy ott zajló átállással kapcsolatosan?

Ha igen hol tartanak a próbákkal? Valahol az 50-es, 70-es, 90-es, vagy akár a 2010-es években?


Vállalatának legnagyobb versenytársa vajon melyik évtizedben járhat?

Ki nyeri majd a futamot, azaz a vevői megrendelést?

További információkért folyamatfejlesztésről és vizuális menedzsmentről olvassa Lean Six Sigma hírlevelünket, esettanulmányainkat, vagy jelentkezzen Lean Six Sigma képzéseinkre!


Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.