Blog

5S címkézési stratégia „Szentháromság”


Tapasztalatunk szerint a folyamatfejlesztők nehezen találják meg az egyensúlyt a túl sok és a túl kevés között, s ez igaz 5S programra is.

Javasoljuk, hogy kövesse az alábbi 5S szabályt címkézési stratégiája kialakításakor!:

  • Fix tárgyak
  • Fix pozíciók
  • Fix mennyiségek


a munkahelyen és annak közvetlen környezetében.

Így eléri 5S valódi célját, hogy egy szempillantással észlelje az abnormális állapotot és gyors akcióval helyreállíthassa 5S standardot a munkahelyi biztonság megteremtéséért, a hibamentes termékért / szolgáltatásért, illetve a hatékony munkavégzésért.
További 5S gondolatokat, tanácsokat talál gyakorlatias képzéseinken tanfolyamainkon.

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.