Blog

Gondolatok a gondolattérképről

A gondolattérkép, vagy angolul mind map az információk vizuális megjelenítését segítő eszköz, amely az elsajátítandó tudásanyag tartalmának strukturálásával, rendezésével segíti annak mélyebb megértését és hatékonyabb memorizálását.

 Folyamatfejlesztés során alkalmazhatjuk ötletelésnél, jegyzetek készítésénél. Segíti az eredményes problémamegoldást és a vizualizált információk egyszerűbb felidézését.

Gondolattérkép készítése során képessé válunk a bal és a jobb agyféltekés gondolatok közötti szakadék áthidalására és segítségével szakszerűbben és hatékonyabban sajátítjuk el a tanulásunk tárgyát képező információhalmazt. Bátran használható például 5S program bevezetése, DMAIC projekt, prezentáció, vagy akár szakdolgozat tervezésére is.

Számos online szoftverrel lehet hatásos gondolattérképeket készíteni, de az én kedvencem továbbra is a nagy fali tábla és a sok-sok post it.

 Az alábbi gondolattérkép A LEAN SIX SIGMA folyamatfejlesztés kézikönyvéhez készült, mielőtt belevágtam volna az írásba és kb. 90%-ban meg is maradt a struktúrája a munka befejezésére.

Szerezzen Lean Six Sigma Green Belt oklevelet a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019  elismeréssel kitüntetett A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyv tematikáján alapuló six sigma green belt képzésen Fehér Norbert okta

Érdekli a folyamatfejlesztés vagy a statisztika?

Vásárolja meg A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyvét a hozzá tartozó Lean Six Sigma e-learning portál hozzáféréssel!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.