Blog

Genrich Altshuller TRIZ oktatás

TRIZ atyja: Genrich Altshuller

Triz módszer atyja Genrich Altshuller úr, aki az 1940-es évektől kezdődően a szovjet találmányi hivatalban dolgozó munkatársaival több, mint 200 000 beadott szabadalmat tanulmányozott. Elemzése során e beadványokat 39 általános problémacsoportba sorolta, melyre összesen 40 általános megoldás született. E problémákat és megoldásokat tartalmazó contradiction, vagy magyarul „ellentmondás” mátrix az egyik leggyakrabban alkalmazott TRIZ eszköz az innovációs folyamatban.

E ritka felvételen személyesen beszél a módszerről.

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.