Blog

Genrich Altshuller TRIZ oktatás

TRIZ atyja: Genrich Altshuller

Triz módszer atyja Genrich Altshuller úr, aki az 1940-es évektől kezdődően a szovjet találmányi hivatalban dolgozó munkatársaival több, mint 200 000 beadott szabadalmat tanulmányozott. Elemzése során e beadványokat 39 általános problémacsoportba sorolta, melyre összesen 40 általános megoldás született. E problémákat és megoldásokat tartalmazó contradiction, vagy magyarul „ellentmondás” mátrix az egyik leggyakrabban alkalmazott TRIZ eszköz az innovációs folyamatban.

E ritka felvételen személyesen beszél a módszerről.

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.