Blog

Lean túra – Motorola Moto X gyára

Bemutatkozik Motorola Moto X gyára
Flextronics USA, Texas


Kép forrása: theverge.com


Motorola az első mobiltelefon gyártó vállalat, mely külföldre kihelyezett gyártását visszatelepítette USA területére, amihez aktív közreműködő partnerre lelt Flextronics vállalatban, mely a szerződéses gyártók közül kiemelkedő tapasztalatokra tett szert okostelefon gyártásban, testreszabásban és logisztikában.

A gyár korábban Nokia vállalathoz tartozott, s rendkdívül gyorsan sikerült átalakítani az új vevő igényeinek megfelelően. Jelenleg hetente 100.000 készüléket állít elő a Moto X sorozatból és mintegy 2500 embernek ad munkát.

Az angol nyelvű képes beszámoló jónéhány ötletet adhat gyakorló Lean Six Sigma folyamatfejlesztők számára, s az ügyesebbek felfedezhetnek apróbb fejlesztési lehetőségeket is talán.

Lean túra Flextronics Texasi glean túrayárában.

Csak összehasonlításként a csúcsidőszakban (2011 vége, 2012 eleje)  Flextronics zalaegerszegi gyárában 7000+ fővel a folyt mobiltelefon gyártás, s talán idővel újra sikerül megtölteni ezt az üzemet is a vállalatnak a Texasi példához hasonlóan legalább 2500 dolgozóval…

Megosztás:
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

Így alkalmazkodik egy fejlesztőmérnök a dinamikusan változó környezethez

A Brick Experiment Channel videója gyönyörűen mutatja miként lehet alkalmazkodni a változáshoz, ha kis lépésekben gondolkozunk és fejlesztünk valamely folyamatot.

Valószínűleg lehetetlennek gondolnánk a cél teljesítését, ha elsőre azt a feladatot szabná a vevő/főnök, hogy 75 cm-es távolságot kell áthidalni, azonban lépésről lépésre haladva egyre kreatívabb, jobb problémamegoldókká válunk pedig csak gondolkodunk és lego elemeket használunk fel a megoldáshoz.

Ez alapján elsőre talán a nulla hiba minőségi szint is lehetetlennek tűnik, de sok-sok apró lépés végrehajtását követően még Ön is meglepődik az eredményen.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.