Blog

Gemba walk a Trabant gyárban

Gemba walk, avagy hogyan készült a jó öreg Trabant  


Totalcar magazin szerint zseniális ötlet az új trabant. Kelet-Európa Minije lehetne a Trabant nT, de nem ártana bele egy jó erős turbómotor.

Ennek apropóján szeretném a kedves olvasót egy kis noszttalgiázásra hívni egy Gemba walk keretében bemutatva hogyan is készült a jó öreg trabi.
Nem az a kérdés hányat ismer fel lean által definiált 7 fő veszteségforrás közül, hanem, hogy hányszor fedezi fel azokat 🙂

Mit is jelent gemba?
Általános jelentése: „a hely, ahol a dolgok történnek”. A gyárban ez a gyártóterület szokásos megnevezése. Mivel célunk az értékteremtés a vevő számára, genbának nevezzük azt a helyet, ahol az értéket előállítjuk. A gembán végzett apró fejlesztéssel is komoly eredményeket érhetünk el, ezért időnk nagy részét töltsük a gembán. A gemba szót m-mel és n-nel is írják, mindkettő elfogadott Lean Six Sigma folyamatfejlesztés során


További információkért folyamatfejlesztésről és vizuális menedzsmentről olvassa Lean Six Sigma hírlevelünket, esettanulmányainkat, vagy jelentkezzen képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Keresés
Legutóbbi bejegyzések

HIBÁZZA TÖKÉLETESRE vállalata folyamatait!

Megjelent Fehér Norbert új könyve, ami a kezdő folyamatfejlesztők számára íródott.
A hibák és a 7 fő veszteségforrás okozta költségek akár az árbevétel 25-30%-át is elérhetik a magyar vállalatoknál. A piaci megmaradás és versenyképesség megőrzésének a kulcsa ezek szisztematikus felderítése és csökkentése.

Tovább olvasom »
Népszerű címkék
Legyen Ön is Leand Six Sigma folyamatfejlesztő!

Jelentkezzen lean six sigma green belt képzésünkre, amelynek alapja a Magyar Minőség Szakirodalmi Díj 2019 elismerésben részesült A lean six sigma folyamatfejlesztés kézikönyve. A képzés oktatója pedig a könyv szerzője Fehér Norbert 17 év lean six sigma tapasztalattal és 500+ mentorált, vezetett projekttel.